کلینیک دیابت بیمارستان علی ابن ابی طالب مرکزی برای پیشگیری و درمان دیابت در رفسنجان
دیابت یا مرض قند نوعی بیماری متابولیک (اختلال در سوخت و ساز مواد غذایی) است. بیماری که شیوع آن رشد شتابانی در جهان و به خصوص منطقه خاورمیانه دارد و سالانه جان هزاران نفر را می گیرد. فدراسیون جهانی دیابت (IDF) و سازمان بهداشت جهانی(WHO) با توجه به افزایش روزافزون مبتلایان به این بیماری و ضرورت آشنایی و اطلاعرسانی عموم مردم درباره دیابت، عوارض و درمان آن؛ در سال 1991، روز 14 نوامبر( ۲۳ آبان ماه ) را به عنوان روز جهانی دیابت معرفی کردند. این روز مصادف است با تاریخ تولد «فردریک بانتینگ»، کسی که همراه با «چارلز بست» انسولین را کشف کرد. در رفسنجان نیز در راستای ارتقای آموزش و با هدف پیشگیری و درمان بهینه بیماران دیابتی و همسو با برنامه های وزارت بهداشت کلینیک دیابت بیمارستان علی ابن ابی طالب(ع) در سال 1383 راه اندازی شد. به مناسبت روز جهانی دیابت با دکتر پریسا بالایی مسئول کلینیک دیابت در خصوص این بیماری و خدمات این کلینیک به بیمارن دیابتی گفت و گو کردیم.
آموزش چهره به چهره بیماران در کلینیک دیابت
مسئول کلینیک دیابت با اشاره به شعار امسال روز جهانی دیابت« با آموزش دیابت از آینده خود محافظت کنیم» گفت: آموزش، کلید طلایی محافظت در برابر دیابت است و مهمترین هدف ما هم در کلینیک آموزش و آگاه سازی بیماران دیابتی در خصوص راه های پیشگیری و درمان این بیماری است که همه روزه در این مرکز آموزش های مداوم و چهره به چهره به بیماران انجام می شود و علاوه برآن نیز هر دو ماه یک بار کلاس های آموزشی دسته جمعی برای بیماران برگزار می شود.
دکتر پریسا بالایی در ادامه به بخشی از آموزش هایی که در این مرکز به بیماران ارایه می شود اشاره کرد و گفت: در کلینیک دیابت راه های پیشگیری از این بیماری، نحوه صحیح مصرف دارو، آموزش های مربوط به تغذیه و رژیم غذایی، آموزش نحوه صحیح تزریق انسولین ونگهداری آن و تاکید بر پیگیری بیماری های همراه از جمله فشارخون، بیماری های اعصاب و روان که تاثیر مستقیم بر کنترل بیماری دیابت دارند و... از جمله آموزش هایی هستند که به بیماران دیابتی ارائه می شود.
6600 بیمار دیابتی زیر چتر کلینیک دیابت بیمارستان علی ابن ابی طالب(ع)
به گفته مسئول کلینیک دیابت بیمارستان علی ابن ابی طالب(ع) تاکنون 6600 پرونده الکترونیکی در کلینیک دیابت ثبت شده است و از خدمات این مرکز استفاده می کنند. همچنین آن دسته بیماران دیابتی که علاقمند به دریافت خدمات از این مرکز هستند با در دست داشتن آخرین آزمایش قند خون خود که بهتر است کمتر از یک ماه از زمان انجام آن گذشته باشد به این مرکز مراجعه نمایند تا تشکیل پرونده داده و از خدمات کلینیک استفاده کنند. به بیماران دارای پرونده کارت احراز هویت داده میشود که شماره پرونده و نام پزشک مربوطه و تاریخ اولین مراجعه روی آن ثبت شده است . همراه داشتن این کارت برای بیماران الزامی است.
حضور پنج پزشک متخصص و فوق تخصص در کلینیک دیابت بیمارستان علیابنابیطالب (ع)
دکتر بالایی پیرامون خدمات دهی پزشکان در این مرکز گفت: در برخی روزهای خاص پزشکان متخصص و فوق متخصص در این مرکز بیمار ویزیت می کنند که خدمات دهی آن ها به شرح زیر است:آقای دکتر شفیع پور فوق تخصص غدد از ساعت 9 صبح در روزهای یکشنبه و چهارشنبه، خانم دکتر کریمی فرد فوق تخصص غدد روزهای سه شنبه ، دکتر ترابی متخصص روانپزشکی از ساعت 9 روزهای شنبه یک هفته درمیان، خانم دکتر جمشیدی فوق تخصص نفرولوژی( بیماری های کلیه) روزهای دوشنبه، خانم دکتر برزگر متخصص چشم پزشکی روزهای سه شنبه یک هفته درمیان و یکشنبه ها از ساعت 10 صبح کارشناس تغذیه جهت ارائه برنامه تغذیه ای و مشاوره به بیماران در کلینیک حضور دارند و خدمات تخصصی و فوق تخصصی با نرخ دولتی و خدمات آموزشی و مشاوره تغذیه بصورت رایگان ارائه می شوند.
همچنین زمان خدمت رسانی کلینیک، از ۷:۳۰ صبح تا ۱۳:۳۰ بعد از ظهر هر روز هفته به جز ایام تعطیل می باشد که محل آن در طبقه دوم بیمارستان واقع شده است .
نظر دهید