• 1401/03/10 - 10:09
  • تعداد بازدید خبر : 105
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نهم می برابر با روز جهانی ام اس گرامی باد.

دکتر رنجبر
مسئول بیماریهای خاص

به مناسبت روز جهانی ام‌ اس، با این بیماری سیستم عصبی بیشتر آشنا شویم

 

ام‌ اس چیست؟

  بیماری مولتیپل اسکلروزیس که به صورت خلاصه ام‌ اس (MS) گفنه می‌ شود یک بیماری ست که سیستم عصبی مرکزی را در گیر می‌ نماید. این بیماری بیشتر در سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی و به‌ طور شایع بیشتر خانم‌ های جوان را درگیر می‌ نماید.

 

ام‌ اس علت مشخصی ندارد

در حال حاضر علت مشخصی برای این بیماری شناسایی نشده است اما استرس باعث بروز بیشتر علائم آن می‌ شود. همچنین نقش خودایمنی نیز بی‌تاثیر نمی‌ باشد.

 

ام‌ اس چگونه بر بدن تاثیر می‌ گذارد و علایم آن چیست؟

این بیماری بیشتر بر روی میلین  که غشای آکسونهای عصبی را می‌ پوشاند اثر کرده و باعث تخریب آن می‌ شود و با توجه به ناحیه درگیری در مغز و یا نخاع علایم آن متفاوت است اگر در گیری در ناحیه عصب چشم باشد باعث اختلال و تاری دید می‌ شود در صورتی که رشته اعصاب حرکتی در گیر شوند به صورت اختلال حرکتی و در صورت درگیری اعصاب حسی ایجاد اختلال حس به صورت بی‌ حسی، گزگز و مورمور  ایجاد می‌ شود و به طور کلی با توجه به ناحیه درگیری اختلالات متفاوت است. از طرفی علائم بالینی بیمار نیز در بیماران متفات است در ابتدا در اگثر بیماران به صورت عود کننده و بهبود یابنده است به صورتی‌ که علائم بیماری ظاهر شده و بعد از مدتی کوتاه علائم کاملا از بین می‌ روند و در  تعداد کمتری از بیماران ممکن است مقدار کمی از علایم باقی بماند.

همچنین در موار کمتر ممکن است پیشرفت نماید بنا براین چهار تیپ بالینی برای بیماری در نظر گرفته شده است. لذا تاکید می‌ شود جهت جلوگیری از عود و یا پیشرفت بیماری ام‌ اس؛ بیماران بلافاصله تحت درمان قرار بگیرند.

 

درمان ام‌ اس چگونه است؟     در حال حاضر درمان این بیماری باعث بهبود کامل نمی‌ شود ولی موارد عود و شدت بیماری را به‌ طور قابل توجهی کاهش می‌ دهد.

همانگونه که گفته شد استرس باعث تشدید و یا ظهور بیماری خفته می‌ شود لذا بیماران باید از استرس دوری گزینند. در حال حاضر تعداد بیماران‌اماس  تحت پوشش دانشگاه علوم‌ پزشکی رفسنجان‌ ۳۸۳ نفر می‌ باشد و تمام خدمات و درمان در ارتباط با بیماری رایگان می‌ باشد.

 

دکتر علی اصغر رنجبر مسئول بیماری‌ های خاص دانشگاه علوم‌ پزشکی رفسنجان‌

 

روابط عمومی بیمارستان علی‌ ابن‌ ابی‌ طالب (ع)

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 12955
کلمات کلیدی
آقای محمد جواد سجادی
خبرنگار

آقای محمد جواد سجادی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید